A TransferWise TÜV-tanúsítványt kap, "jó" minősítéssel

Wise

A TransferWise folyamatosan új utakat keres, hogy még jobbá tegye termékeit. Ahhoz, hogy megértsük, hogy ügyfeleink hol látták a fejlődést szükségesnek, a TransferWise megkérte a TÜV-öt, hogy végezzen el egy független, ügyfélelégedettségre vonatkozó elemzést.

  • A TransferWise megbízhatóság szempontjából "nagyon jó" minősítést kapott.*
  • A válaszolók 99%-a ajánlotta a TransferWise-t*
  • A felhasználók visszajelzése alapján a TransferWise egyre magasabb szintű panaszkezelési módokat alakít ki*

Mi az a TÜV?

Azoknak, akik nem ismerik ezt az intézményt, elmondjuk, hogy a TÜV a Technischer Überwachungsverein rövidítése (műszaki felügyeletet és vizsgáztatást végző szövetség).

A név tükrözi a célt. A TÜV autóktól az erőművekig mindent vizsgál - emellett olyan online szolgáltatókat is, mint a TransferWise. A TÜV-öt több mint 150 évvel ezelőtt alapították és hosszú ideje fennálló hírnevét az alaposan elvégzett termékteszteléseknek köszönheti.

A TÜV Süd, a 6 németországi TÜV kirendeltség egyikének szakértői több mint 1000 TransferWise ügyfél válaszát gyűjtötték össze és értékelék ki. Az eredmény, aminek a végső értéke a német értékelési skálán 1.6 lett (az 1 a legmagasabb érték és a 6 a legalacsonyabb), azt jelenti, hogy a TransferWise a tanúsítási folyamaton sikeresen átment.

A cikk az eredményeknek az a részét foglalja össze, melyek a leginkább kiemelkedtek. Amennyiben az egész jelentés érdekel, itt [a teljes 90 oldalas TÜV áttekintést] elolvashatod németül (https://transferwise.com/documents/TU%CC%88V_TransferWise%20Pru%CC%88fbericht%20Aug%202017.pdf).

Online biztonság a TransferWise-nál

A TransferWise online biztonságosságának vizsgálata a TÜV tanúsítvány előfeltétele volt. A TÜV saját szakemberei megvizsgálták a TransferWise rendszereit és folyamatait a potenciális biztonsági rések szempontjából. A TransferWise nemcsak hogy megfelelt a TÜV Süd követelményeinek, de pozitív meglepetést okozott az auditoroknak.

A TransferWise fő adattárolási központja a németországi Frankfurt am Main-ban található és ISO27001 tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek adatai sohasem hagyják el Európát. Az adatkezelés ennek értelmében a szigorú európai adatvédelmi és a magánélet védelméről szóló jogszabályok alá esik.

A TÜV ellenőrizte az ügyfélelégedettséget.

Több mint 1000 németül beszélő TransferWise ügyfél vett részt az átfogó TÜV-felmérésben és a TransferWise folyamat 40 jellemzőjét értékelte, beleértve ebbe a következőket:

  • Megbízhatóság
  • A díjak mértéke és átláthatósága
  • Az utalások időtartama
  • Elérhetőség, hozzáértés, megbízhatóság és az ügyfélszolgálat hozzáállása
  • Ügyfélpanaszok kezelése

Íme néhány fontos részlet összefoglalása:

Az ügyfélpanaszok kezelésének terén van még hely a javulásra

A 40 mért jellemzőből a panaszok kezelése volt az egyetlen elem, ami a "jó" (2.0) értéknél alacsonyabb értékelést kapott. A résztvevők 5%-a állította, hogy volt oka arra, hogy a TransferWise szolgáltatásával elégedetlen legyen az előző év során. Ezen résztvevők 40%-a fordult panasszal a TransferWise-hoz. Ez azt jelenti, hogy összességében 19 résztvevő értékelte a TransferWise panaszkezelését, a feldolgozási gyorsaságot és a végső megoldási javaslatot.

Ezen ügyfélvisszajelzések és a TransferWise által a gyökérokok feltárására elvégzett kutatások alapján, a TransferWise egy olyan fejlesztéseket felsorakoztató listával állt elő, melyeknek bevezetésén jelenleg is dolgozunk.

A továbbfejlesztett folyamat magában foglalja azt, hogy különösen nagy figyelmet szentelünk a panaszok kiváltóokainak, amikor az átutalási folyamatunk optimalizálásán dolgozunk, illetve magában foglal olyan lépéseket mint az, hogy az elégedetlen ügyfelek ügyeit hamarabb továbbítjuk a TransferWise egy-egy szakértői csapatának.

A TransferWise-t ügyfeleink közel 100%-a ajánlja

A válaszadók 99%-a azt állította, hogy ajánlaná a TransferWise-t A kérdezett ügyfelek 95%-a fejezett ki "teljes" vagy "magasszintű" elégedettséget a TransferWise szolgáltatásával kapcsolatban.

Az ügyfeleket lenyűgözi a TransferWise utalások megbízhatósága

A "megbízhatóság", mint jellemző kapta a legmagasabb értékelést ügyfeleinktől, mégpedig 1.3-at.

  • Havonta több alkalommal használom a TransferWise-t és teljesen elégedett vagyok. A pénz gyorsan és teljes egészében átutalásra kerül. A folyamat teljes egészében átlátható és megbízható.*

*Minden hónapban küldök utalásokat a TransferWise-al. Köszönöm a korrekt, gyors és megbízható szolgáltatást. Tapasztalatom szerint a TransferWise egy megbízható és kompetens cég.

A TransferWise ügyfelei azt is nagyra értékelték, hogy az utalásaik aktuális státuszáról mindig naprakész információt kapnak. Mi több, pozitívan emelték ki a termékválasztékot és a barátságos ügyféltámogatást.

Az ügyfelek elégedettek az utalások sebességével

A válaszadók több mint 80%-a volt elégedett az utalások sebességével:

Újra meg újra meglep, hogy milyen gyorsan megérkezik az utalás!!!

*Az USA-ba történő utalás rendszerint gyorsabban lezajlik az előrejelzett időnél.

Köszönjük szépen, a feleségem és én nagyon elégedettek vagyunk a TransferWise-al. Lehetővé tettétek, hogy gyorsan és könnyen utaljunk át pénzt Angliában tartandó esküvőnkre.

Már több mint egymillió ügyfél bízza a TransferWise-ra pénzét és takarít meg 1.5 millió eurót a banki költségeken naponta. Csatlakozz hozzájuk és regisztrálj ingyen.


*Bitte siehe dir unsere Nutzungsbedingungen und die Produktverfügbarkeit für deine Region an oder besuche die Wise-Gebührenseite für die aktuellsten Informationen zu Preisen und Gebühren.

Die in dieser Publikation enthaltenen Informationen stellen keine rechtlichen, steuerlichen oder sonstigen professionellen Beratungsfunktionen seitens Wise Payments Limited oder mit Wise verbundenen Unternehmen dar. Die Publikation ist nicht als Ersatz für die Einholung einer Steuerberatung durch einen Wirtschaftsprüfer oder Steueranwalt gedacht.

Wir geben keine Zusicherungen, Gewährleistungen oder Garantien, dass die in dieser Publikation enthaltenen Inhalte korrekt, vollständig oder aktuell sind.

Geld ohne Grenzen

Erfahre mehr

Tipps, News und Updates für deine Region