A TransferWise TÜV-tanúsítványt kap, "jó" minősítéssel

TransferWise
26.09.17
3 Minuten Lesezeit

A TransferWise folyamatosan új utakat keres, hogy még jobbá tegye termékeit. Ahhoz, hogy megértsük, hogy ügyfeleink hol látták a fejlődést szükségesnek, a TransferWise megkérte a TÜV-öt, hogy végezzen el egy független, ügyfélelégedettségre vonatkozó elemzést.

  • A TransferWise megbízhatóság szempontjából "nagyon jó" minősítést kapott.*
  • A válaszolók 99%-a ajánlotta a TransferWise-t*
  • A felhasználók visszajelzése alapján a TransferWise egyre magasabb szintű panaszkezelési módokat alakít ki*

Mi az a TÜV?

Azoknak, akik nem ismerik ezt az intézményt, elmondjuk, hogy a TÜV a Technischer Überwachungsverein rövidítése (műszaki felügyeletet és vizsgáztatást végző szövetség).

A név tükrözi a célt. A TÜV autóktól az erőművekig mindent vizsgál - emellett olyan online szolgáltatókat is, mint a TransferWise. A TÜV-öt több mint 150 évvel ezelőtt alapították és hosszú ideje fennálló hírnevét az alaposan elvégzett termékteszteléseknek köszönheti.

A TÜV Süd, a 6 németországi TÜV kirendeltség egyikének szakértői több mint 1000 TransferWise ügyfél válaszát gyűjtötték össze és értékelék ki. Az eredmény, aminek a végső értéke a német értékelési skálán 1.6 lett (az 1 a legmagasabb érték és a 6 a legalacsonyabb), azt jelenti, hogy a TransferWise a tanúsítási folyamaton sikeresen átment.

A cikk az eredményeknek az a részét foglalja össze, melyek a leginkább kiemelkedtek. Amennyiben az egész jelentés érdekel, itt [a teljes 90 oldalas TÜV áttekintést] elolvashatod németül (https://transferwise.com/documents/TU%CC%88V_TransferWise%20Pru%CC%88fbericht%20Aug%202017.pdf).

Online biztonság a TransferWise-nál

A TransferWise online biztonságosságának vizsgálata a TÜV tanúsítvány előfeltétele volt. A TÜV saját szakemberei megvizsgálták a TransferWise rendszereit és folyamatait a potenciális biztonsági rések szempontjából. A TransferWise nemcsak hogy megfelelt a TÜV Süd követelményeinek, de pozitív meglepetést okozott az auditoroknak.

A TransferWise fő adattárolási központja a németországi Frankfurt am Main-ban található és ISO27001 tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek adatai sohasem hagyják el Európát. Az adatkezelés ennek értelmében a szigorú európai adatvédelmi és a magánélet védelméről szóló jogszabályok alá esik.

A TÜV ellenőrizte az ügyfélelégedettséget.

Több mint 1000 németül beszélő TransferWise ügyfél vett részt az átfogó TÜV-felmérésben és a TransferWise folyamat 40 jellemzőjét értékelte, beleértve ebbe a következőket:

  • Megbízhatóság
  • A díjak mértéke és átláthatósága
  • Az utalások időtartama
  • Elérhetőség, hozzáértés, megbízhatóság és az ügyfélszolgálat hozzáállása
  • Ügyfélpanaszok kezelése

Íme néhány fontos részlet összefoglalása:

Az ügyfélpanaszok kezelésének terén van még hely a javulásra

A 40 mért jellemzőből a panaszok kezelése volt az egyetlen elem, ami a "jó" (2.0) értéknél alacsonyabb értékelést kapott. A résztvevők 5%-a állította, hogy volt oka arra, hogy a TransferWise szolgáltatásával elégedetlen legyen az előző év során. Ezen résztvevők 40%-a fordult panasszal a TransferWise-hoz. Ez azt jelenti, hogy összességében 19 résztvevő értékelte a TransferWise panaszkezelését, a feldolgozási gyorsaságot és a végső megoldási javaslatot.

Ezen ügyfélvisszajelzések és a TransferWise által a gyökérokok feltárására elvégzett kutatások alapján, a TransferWise egy olyan fejlesztéseket felsorakoztató listával állt elő, melyeknek bevezetésén jelenleg is dolgozunk.

A továbbfejlesztett folyamat magában foglalja azt, hogy különösen nagy figyelmet szentelünk a panaszok kiváltóokainak, amikor az átutalási folyamatunk optimalizálásán dolgozunk, illetve magában foglal olyan lépéseket mint az, hogy az elégedetlen ügyfelek ügyeit hamarabb továbbítjuk a TransferWise egy-egy szakértői csapatának.

A TransferWise-t ügyfeleink közel 100%-a ajánlja

A válaszadók 99%-a azt állította, hogy ajánlaná a TransferWise-t A kérdezett ügyfelek 95%-a fejezett ki "teljes" vagy "magasszintű" elégedettséget a TransferWise szolgáltatásával kapcsolatban.

Az ügyfeleket lenyűgözi a TransferWise utalások megbízhatósága

A "megbízhatóság", mint jellemző kapta a legmagasabb értékelést ügyfeleinktől, mégpedig 1.3-at.

  • Havonta több alkalommal használom a TransferWise-t és teljesen elégedett vagyok. A pénz gyorsan és teljes egészében átutalásra kerül. A folyamat teljes egészében átlátható és megbízható.*

*Minden hónapban küldök utalásokat a TransferWise-al. Köszönöm a korrekt, gyors és megbízható szolgáltatást. Tapasztalatom szerint a TransferWise egy megbízható és kompetens cég.

A TransferWise ügyfelei azt is nagyra értékelték, hogy az utalásaik aktuális státuszáról mindig naprakész információt kapnak. Mi több, pozitívan emelték ki a termékválasztékot és a barátságos ügyféltámogatást.

Az ügyfelek elégedettek az utalások sebességével

A válaszadók több mint 80%-a volt elégedett az utalások sebességével:

Újra meg újra meglep, hogy milyen gyorsan megérkezik az utalás!!!

*Az USA-ba történő utalás rendszerint gyorsabban lezajlik az előrejelzett időnél.

Köszönjük szépen, a feleségem és én nagyon elégedettek vagyunk a TransferWise-al. Lehetővé tettétek, hogy gyorsan és könnyen utaljunk át pénzt Angliában tartandó esküvőnkre.

Már több mint egymillió ügyfél bízza a TransferWise-ra pénzét és takarít meg 1.5 millió eurót a banki költségeken naponta. Csatlakozz hozzájuk és regisztrálj ingyen.

TransferWise ist die clevere Alternative für Auslandsüberweisungen.

Erfahre mehr